Pop-up museum in de Hoornse binnenstad
Foto: Dime Spijkerman

Na een aantal zeer succesvolle jaren op de Roode Steen, naast het Westfries Museum, is Pop-up museum Expoost sinds begin 2022 neergestreken in een van de oudste monumenten van Hoorn: de Ceciliakapel in de Nieuwsteeg. Onderdeel van het Statenpoortcomplex. Maar liefst drie etages staan hier tot onze beschikking (Helaas geen lift).
Het is een geweldige plek om mooie exposities te tonen, maar ook een prachtige  ontmoetingsplek om het publiek kennis te laten maken met een opzienbarend gebouw in het hart van de stad. U bent van harte welkom! En natuurlijk als altijd: Gratis entree.

Expoost is geopend WO – ZO 13 – 17 uur.
Contact opnemen met de organisatie kan via: info@expoost.nl

Huidige expositie

mosdiertje in roodJPG

Heldere taal

Groepsexpositie van de Onafhankelijken
10 mei t/m 9 juni

Op vrijdag 10 mei om 16.00 uur opent Expoost de derde expositie van dit jaar; een groepsexpositie van Kunstenaarsvereniging De Onafhankelijken uit Amsterdam.
De expositie is een feest om naar te kijken. Twaalf leden van de vereniging tonen hun werk in de Ceciliakapel, hun werk vormt een prachtig contrast met deze prachtige historische omgeving. Er zijn tekeningen, schilderijen, beelden en wandobjecten te zien verspreid over de verschillende verdiepingen van het gebouw. De Onafhankelijken is een bloeiende kunstenaarsvereniging met zo’n vijftig leden. Kunstenaars die elkaar inspireren door elkaar te ontmoeten en samen te exposeren. De vereniging is blij met de mogelijkheid om te exposeren in Hoorn, in de eeuwenoude Ceciliakapel. De exposanten zijn: Ben Vollers, Carien Engelhard, Caroline Gevers, Els Fleer, Gabrielle Nunez Larraz, Gerda van Bockxmeer, Hannah Blom, Ingrid Pijl, Joost van der Krogt, Liesbeth Sevenhuijsen, Marlies Rekers en Reinder van der Woude.

Verwacht

PROGRAMMA 2024

Grafiek/ Grafein, Bergen
15 juni – 14 juli

Papierkunst
20 juli – 1september

Kunst & Erfgoed 
7 september – 6 oktober

Hoorn Maritiem
12 oktober – 1 december

Eerdere exposities

figs roze2

Figs: Different Directions #2

Kunstcollectief FIGS presenteert: Different Directions #2.
Groepsexpositie alumni van de Wackers Academie

30 maart – 5 mei

Vorig jaar bundelden ruim 30 figuratieve kunstenaars hun krachten en vormden een nieuw kunstenaarscollectief ‘FIGS’ met als doel samen te exposeren en elkaar te stimuleren. Deze kunstenaars hebben één ding gemeen: hun opleiding aan de Wackers Academie voor figuratieve kunst in Amsterdam. Deze plek is hun fundament, hun metaforische vijgenboom. De grillige vertakkingen en paarsrode vijgen in de punten visualiseren de verschillende richtingen die ze zijn opgegaan, de waaier aan mogelijkheden en hun keuzes die ze nog steeds maken. De vruchten hiervan kunt u zien en vergelijken in hun groepsexposities. Vanuit een overkoepelend concept Different Directions dagen ze elkaar uit en laten u steeds meer zien. Na een eerste succesvolle expositie dit jaar in het kunstRUIM in Amsterdam, volgt van 30 maart tot en met 5 mei een tweede tentoonstelling in Expoost, in de Ceciliakapel in Hoorn. Onder de indrukwekkende 15de eeuws houten kapconstructie laten ze nu nog meer en ander werk zien. Zaterdag 30 maart om 1500 uur wordt de expositie feestelijk geopend door Maarten Welbergen, docent aan de Wackers Academie en winnaar van de competitie ‘De nieuwe Vermeer’.

 

IMG-20240127-WA0006

Debutade / Steenvrouwe

17 februari - 24 maart

Het expositiejaar 2024 wordt gestart met een overzichtsexpositie van leden van Teekengenootschap Debutade en Beeldhouwcollectief de Steenvrouwe. Een expositie die bestaat uit zeer uiteenlopend werk van diverse kunstenaars, uitgevoerd in een rijke variatie aan onderwerp- en materiaalkeuze.

Loggen Bert PR

Hoorn Maritiem

13 oktober - 3 december

Fotografen en fotoclubs tonen hun favoriete nautische beeld, daarnaast wordt de maritieme geschiedenis van Hoorn beeldend getoond

zWim9 100 x 100 cm Vitra hoofdkantoor Bazel Frank O Gery2

Hoornse Editie #2

1 september - 8 oktober

Expoost nodigde een tiental kunstenaars uit die hun werk tonen aan het publiek

foto 4persliggend

Textiel in Beeld (7 juli – 27 augustus)

Textiel in Beeld
Werk van 9 kunstenaars: bewogen verhalen in textiel.

Vrijdag 7 juli om 16.00 uur opent de nieuwe expositie Textiel in Beeld bij Expoost.
De expositie Textiel in Beeld toont het werk van 9 kunstenaars: Monique Aubertijn, Anna van Bohemen, Anneke Copier, Noëlle van der Hagen, Helma van Kleinwee, Gea Korpel-Beskers, Marijke Leertouwer, Claudio Varone en Hetty de With.

elsbeth cochius lino reed 90 x 60 cm 2021 kaart

Grafiek / Arte Grafica (2 juni – 2 juli)

Grafiek van Grafiekgroep Bergen en Italiaanse grafisch kunstenaars

Over grafiek is veel te vertellen. Bekende vormen van grafiek zijn etsen, houtdrukken, linosnedes en litho’s en er zijn ook minder bekende vormen. Soms zijn er discussies over wanneer je iets wel of niet grafiek noemt. Moet grafiek altijd werk in oplage zijn of is een unieke afdruk ook grafiek? Is een digitale print of een gomdruk grafiek?