Eerdere exposities

Hoorn Maritiem

13 oktober - 3 december

Foto-/Expositie Slag op de Zuiderzee

Expoost nodigde 6 fotografen en 4 fotoclubs uit om hun favoriete nautische beeld te laten zien. Het heeft een prachtige foto-expositie opgeleverd. Daarnaast wordt het indrukwekkende maritieme verleden van Hoorn onder de aandacht gebracht met scheepsmodellen, kompassen, zeilen en touwen, beeldende informatie over Kaap Hoorn en fluitschip en levensgrote replica’s van de schilderijen over de Slag op de Zuiderzee van De Verwer, Blanckerhoff en Rietschoof.

In de laatste expositie van dit seizoen haakt Expoost natuurlijk aan bij de jubileumviering van de Slag op de Zuiderzee. Het is dit jaar precies 450 jaar geleden dat voor de kust van Hoorn de Spaanse vloot werd verslagen door de vloot van de Watergeuzen, met hulp van de Hoornse bevolking. Hierdoor brak in dit deel van Holland een periode van vrijheid en grote welvaart aan. Hoorn werd groot met de overzeese handel op Oostzee en Middellandse zee en door de Hoornse uitvinding van het fluitschip werden de Hollanders in korte tijd de vrachtvaarders van Europa.

In de tentoonstelling Hoorn Maritiem reflecteren 6 fotografen en 4 fotoclubs met hun favoriete nautische beeld van de havenstad op dit rijke nautische verleden. Geniet van verstilde havengezichten, mooie fotobewerkingen, prachtige vergezichten en close-ups van water, touw en ijzer. De deelnemende fotografen zijn Hans Albers, Benno Ellerbroek, Dime Spijkerman, Hans Beckman, Jet Vos en Bert Loggen. De deelnemende fotoclubs zijn Fotovrienden West-Friesland, Fotowerkgroep Hoorn, Image en Zoemmm.