Huidige expositie

15 juni t/m 14 juli

Grafiek / Arte Grafica (2 juni – 2 juli)

Grafiek van Grafiekgroep Bergen en Italiaanse grafisch kunstenaars

Over grafiek is veel te vertellen. Bekende vormen van grafiek zijn etsen, houtdrukken, linosnedes en litho’s en er zijn ook minder bekende vormen. Soms zijn er discussies over wanneer je iets wel of niet grafiek noemt. Moet grafiek altijd werk in oplage zijn of is een unieke afdruk ook grafiek? Is een digitale print of een gomdruk grafiek?

Elsbeth Cochius, Gea Karhof, Hans Kleinsman, Madeleine Leddy, Piet Lont, Nan Mulder, Jadranka Njegovan, Cees Smit, José van Tubergen en Eric van der Wal zijn de tien kunstenaars die samen Grafiekgroep Bergen vormen.
In GRAFIEK / ARTE GRAFICA tonen zij diverse vormen van grafiek, op de eerste verdieping van de Ceciliakapel.
Op de begane grond is zowel van Grafiekgroep Bergen als van Italiaanse kunstenaars werk te zien, evenals catalogi van eerdere tentoonstellingen en kunstenaarsboeken.
Op de zolderverdieping toont stichting Grafein werk van een twintigtal Italiaanse grafisch kunstenaars, onder wie Marcello Fraietta, Raffaele Iommi, Giulia Carluccio, Toni Pecoraro, Daria Tasca, Manuela Simoncelli en Roberto Gianinetti.
Het werk van de Italiaanse kunstenaars komt uit de collectie van Stichting Grafein en is vorig jaar getoond in de Amstelkerk in Amsterdam, Kunstliefde in Utrecht en in Villa Caldogno in Italië. Voor wie het werk nog niet heeft gezien is dit een unieke gelegenheid om deze werken te bekijken.