Huidige expositie

15 juni t/m 14 juli

Jort Faber: Please Answer When It Rings

22 mei - 3 juli

Performances en klassieke stillevens bij Expoost

Van 22 mei t/m 3 juli presenteert pop-up museum Expoost in haar nieuwe onderkomen in de Ceciliakapel in de Nieuwsteeg een heel bijzondere combinatie van expositie en performance.

Please Answer When it Rings is een kunstbeleving waarin het publiek letterlijk stapt in de gecreëerde wereld van de kunstenaars. In een combinatie van expositie en danstheatervoorstelling brengen fysiek kunstenaar & choreograaf Jort Faber en kunstschilder Bram Stoof schilderkunst, dans, de 17de eeuw, de 20ste eeuw en hun artistieke proces letterlijk binnen handbereik. Met ervaring, beleving en beïnvloeding als hoofdthema voor een publiek van 10-99 jaar zullen zij een expositie creëren met daarbij 10 danstheatervoorstellingen.

De expositie en voorstelling zijn een ‘creëer je eigen avontuur.’ De kunst ervaren, beleven en beïnvloeden staat centraal. Zo heeft het publiek de mogelijkheid de set, de kamers met de objecten en de schilderijen zelf te onderzoeken, door zich er letterlijk in te plaatsen. Veel mag aangeraakt of opgepakt worden – afgezien van de schilderijen. Op deze manier krijgt de bezoeker een (inter)actieve kunstbeleving en maakt zelf deel uit van de expositie. Om ook inzicht te geven in het maakproces geeft Bram Stoof 3 schilderworkshops en heeft Jort Faber iedere woensdag een open repetitiedag waarin het publiek kan zien hoe hij met zijn dansers te werk gaat, zijn er twee educatietrajecten aan de expositie verbonden en zijn er speciale dagen voor senioren.

In de laatste twee weken vertoont Jort Faber een meeslepende danstheatervoorstelling waarin hij u zal meenemen in de verhaallijnen van de vijf karakters John, Abbey, Emma, Luuk en Hidde. Ook hier staat het ‘creëer je eigen avontuur’ centraal. Een publiek van max. 25 personen is naast de performers in het gebouw en heeft de volledige vrijheid om zichzelf te verplaatsen door elke kamer. Zo krijgt het de mogelijkheid om de dansers in hun verhaallijn te volgen of juist te mijden. Daarbij interacteren de dansers met het publiek, waardoor je de energie en spanning van een performer naast je meemaakt. Alles zien is niet mogelijk, als publiek moet je zelf actief keuzes gaan maken in hoe jouw kunstbeleving eruit komt te zien. Geïnspireerd door de mythes van Blauwbaard en Pandora’s Box is de hoofdvraag van dit werk: ‘hoe ver laat jij iets gaan voordat je actie onderneemt?’ Constant verplaatsend door het gehele gebouw wordt iedere ruimte van de bijzondere Ceciliakapel gebruikt. De dans in combinatie met de esthetische set geeft de indruk van een sprookje, maar vanaf het begin van de voorstelling ervaart het publiek een gevoel van iets wat niet helemaal klopt. Graag meer weten over hoe dit verder gaat en af zal lopen? Reserveer een ticket en kom het zelf zien!
Kijk HIER de nieuwe trailer van de dansvoorstelling.

• Expositie (gratis toegang):
22 mei – 3 juli wo t/m zo van 13.00-17.00 uur
Iedere woensdagmiddag open repetitie

• Danstheatervoorstellingen:
22, 23, 24, 25, 26, 29 en 30 juni en 1, 2 en 3 juli
Start 19.30 uur, duur ± 1,5 uur
Tickets à €22,- kun je HIER bestellen

• Schilderworkshops van Bram Stoof (Model, Portret en Stilleven) worden gegeven op respectievelijk 29 mei, 12 juni en 26 juni van 13.30-16.00 uur.
Reserveren via www.blauweschuit.nl