Huidige expositie

17 februari - 24 maart

Eerdere exposities

Kunst op Zolder

4 februari - 5 maart

Op zaterdag 4 februari opent Pop-up museum Expoost haar deuren voor de eerste expositie in 2023. We beginnen het jaar dicht bij huis: de Hoornse kunstenaarsgroep KoZ (Kunst op Zolder) bestaat 50 jaar en maar liefst 24 leden van deze groep hebben een fraaie en zeer diverse overzichtstentoonstelling samengesteld.
De kunstenaarsgroep is ooit in de jaren zeventig begonnen op de zolder van een oude kaasfabriek in Hauwert. Er werd van alles gedaan: macramé, spinnen, weven, breien, haken, schilderen en keramiek. Zo’n 25 jaar geleden verhuisde de groep naar De Blauwe Schuit, waar ze nog steeds wekelijks bijeenkomt. De creatieve omgeving van De Blauwe Schuit is een ideale voedingsbodem voor het gevarieerde werk dat de groep maakt.
De samenstelling van het collectief is in de loop der jaren natuurlijk steeds gewijzigd, maar nog steeds staat voorop dat er in een ontspannen sfeer, met een grote onderlinge verbondenheid, aan het creatieve proces wordt gewerkt. De groep bestaat uit vergevorderde creatieve enthousiaste mensen, die zich bezig houden met schilderen, keramiek en bronzen. 24 leden tonen in deze jubileumexpositie een proeve van bekwaamheid. Een zeer gevarieerde tentoonstelling van schilderijen en beelden.

De exposanten zijn:
Anita Blaauw
Agnes Verhulst
Kees Breg
Erika Scholten
Marjolein Westdorp
Sjaak Breg
Arie Moerkerk
Nelly van Gelderen
Ruud Welkers
Marthy Greuter
Corrie de Vlugt
Bets de Vries
Lida Holtkamp
Vera Schipper
Marthy Greuter
Mieke Lapthorn
Theo Malij
Joke Keijzer
Mathijs Grimbergen
Jenny Mulder
Hans Spigt
Jos Steunenberg
Hansje Terpstra