Huidige expositie

15 juni t/m 14 juli

Textiel in Beeld (7 juli – 27 augustus)

Textiel in Beeld
Werk van 9 kunstenaars: bewogen verhalen in textiel.

Vrijdag 7 juli om 16.00 uur opent de nieuwe expositie Textiel in Beeld bij Expoost.
De expositie Textiel in Beeld toont het werk van 9 kunstenaars: Monique Aubertijn, Anna van Bohemen, Anneke Copier, Noëlle van der Hagen, Helma van Kleinwee, Gea Korpel-Beskers, Marijke Leertouwer, Claudio Varone en Hetty de With.
Laat u verrassen en verwonderen door hun grensverleggend werk, dat inspireert en de verbeelding prikkelt. Waarin naast textiel ook gespeeld wordt met materialen als hout, papier of ijzer. In klein formaat maar ook in monumentale werkstukken. Waarin bewogen verhalen verteld worden in kleuren, vormen en textuur.

Bezoek ook de fraaie binnenstadstuin, een mooi stiltepunt in het midden van de stad. In de tuin exposeert kunstenaar Mai Movrin met verschillende beelden.

Pop-up museum Expoost is sinds vorig jaar gevestigd in deze prachtige eeuwenoude Ceciliakapel, onderdeel van het Statenpoortcomplex. Vanaf 1 juni heeft ook het Westfries Museum zich (tijdelijk) gevestigd in dit monumentale complex met de prachtige mulimediashow ‘Het verhaal van Hoorn’. Een bezoek zeker waard!
De expositie-agenda van Expoost is ook dit jaar weer zeer gevarieerd. Dit jaar waren er al de exposities van kunstenaarsgroep Kunst op Zolder, studenten van de Berlijnse kunstacademie, Inktspot (beste politiek cartoons) en een prachtige grafiekexpositie. Na de expositie Textiel in Beeld volgt er dit jaar nog een overzicht van het werk van Hoornse kunstenaars en uiteraard sluit het museum zich met een fraaie maritieme expositie aan bij de viering van de Slag op de Zuiderzee in oktober.

De expositie Textiel in Beeld is van vrijdag 7 juli t/m zondag 27 augustus te bezichtigen.