Huidige expositie

15 juni t/m 14 juli

VRIJHEID

25 juli t/m 31 augustus 2020

kunstenaars verbeelden de vrijheid

Vanaf zaterdag 25 juli is in Expoost de expositie VRIJHEID te bewonderen. De expositie is te zien t/m zondag 30 augustus, entree is gratis.

Wat betekent vrijheid? We zijn eraan gewend in vrijheid te leven. Het is een voorrecht dat we voor lief nemen. We zien echter in de wereld om ons heen dat het helemaal niet zo normaal is om in vrijheid te leven en je mening te kunnen uiten. Om de vrijheid die we hebben te vieren, willen we dit universele gevoel in dit jaar van ’75 jaar vrijheid’ extra onder de aandacht brengen. 
Pop-up museum Expoost vroeg aan verschillende beeldend kunstenaars om hun visie op vrijheid of onvrijheid  te verbeelden. En dat leidde tot zeer divers werk. Want wat is vrijheid precies? Hoe beeld je iets uit dat zo breed en ongedefinieerd is? Wat betekent vrijheid in de kunst? En in hoeverre voel je je vrij om de kunst te maken die je wilt? 

Deelnemende kunstenaars 
De expositie Vrijheid wordt ingevuld door de kunstenaars Arno van de Pol, Jaap Stiemer, Rene van Leeuwen, Thom van der Gulik, Mandak Azizi en Kenneth Stamp. Daarnaast doen via Kunst in de Kas de volgende deelnemers mee: schilderijen van Noortje Peerdeman, Aswin Vestjens, Charles Gilbert, Anja Bulthuis, Anita Eijken, Paapi, Ilona Palásthy, Anouschka Dijkstra en Bep Roet. Keramiek is er van Lenie van der Laan en Carin Korse. De kunstenaars van Kunst in de Kas reflecteren met hun werk op de onvrijheid die de huidige Coronatijd met zich meebrengt. 
Ook is er een prachtige foto te zien die Jamila Chamach maakte voor een project van Wereldvluchtelingendag. In de grote zaal hangt een mobile van vredesduiven. Dit kunstwerk is gemaakt door bezoekers van de expositie Janssens & Koerten | Geknipt voor de Kunst in het naastgelegen Westfries Museum.